This image for Image Layouts addon

 

          Η προστασία του περιβάλλοντος συνιστά απόλυτη προτεραιότητα του σχεδιασμού μας για μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική, που παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής στους πολίτες. Μέσα από προγράμματα για την ανακύκλωση, την ανάπτυξη και προστασία των χώρων πρασίνου και την προαγωγή της οικολογικής συνείδησης των πολιτών, στόχος μας είναι να προασπίσουμε τη φυσική ισορροπία και το αστικό περιβάλλον ώστε  ο Δήμος μας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αειφόρου ανάπτυξης.

Για την οικοδόμηση ωστόσο ενός υγιούς αστικού περιβάλλοντος, οφείλουμε να ¨καταθέσουμε¨ την προσωπική μας συνεισφορά, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης και τις συνήθειες μας.

Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος, είναι ευθύνη όλων μας!

Κλεάνθης Μανδαλιανός
Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

This image for Image Layouts addon

         

        Η ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε και να υιοθετήσουμε ένα νέο τρόπο ζωής και νοοτροπίας για το περιβάλλον, μας υπενθυμίζει το χρέος που έχουμε να συνεισφέρουμε στη φροντίδα και στην προστασία του.

     Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας, συμμετέχοντας στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μας μέσα από προγράμματα για την ανακύκλωση, τη διαχείριση αποβλήτων, την κομποστοποίηση, τη φροντίδα και την ανάπτυξη του πρασίνου σε όλες τις γειτονιές, υιοθετώντας στις καθημερινές μας συνήθειες πράξεις που συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Πράξεις που μπορεί να φαίνονται μικρές, ωστόσο μπορούν με τη δύναμη της συλλογικής αφύπνισης να επιφέρουν τη μεγάλη αλλαγή.

 Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου
Αλεξάνδρα Κορωνίδου

Ανακύκλωση

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου εφαρμόζει προγράμματα ανακύκλωσης για υλικά προκειμένου να συμβάλλει από την πλευρά του:

  • στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας,
  • στην εκμετάλλευση χρήσιμων υλικών
  • στην οικονομική ενίσχυση του Δήμου
  • στην προστασία του Περιβάλλοντος

Μπλέ Κάδος

Ο Μπλε Κάδος αποτελεί το βασικό μέσο για την επίτευξη των εθνικών στόχων ανακύκλωσης.

Ηλεκτρικές Συσκευές

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πια, μπορούν να ανακυκλωθούν.

Κομποστοποίηση

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά απορρίμματα σε βιολογικό λίπασμα.

Ενδύματα

Έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο κάδων για τη συλλογή χρησιμοποιημένων ειδών ρουχισμού, υφασμάτων, κλινοσκεπασμάτων και υποδημάτων.

Γυαλί

Ανακυκλώνουμε όλες τις γυάλινες συσκευασίες (π.χ. μπουκάλια οινοπνευματωδών, αναψυκτικών κ.ά).

Λαμπτήρες

Από τα μέρη τους προκύπτουν υλικά τα οποία ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Τηγανέλαια

Συλλέγονται τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια προκειμένου να μετατραπούν σε βιοκαύσιμο.

Εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και στέλνοντας το μήνυμα της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον και την προστασία του, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνοντας την Τετάρτη 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού, πρότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και δεντροφυτεύσεις σε σχολικά συγκροτήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή των Τμημάτων Περιβάλλοντος  & Ποιότητας Ζωής και Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου, περιλαμβάνουν μια σειρά από βιωματικά εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια και φυτεύσεις δέντρων στις σχολικές αυλές, που - σύμφωνα με το πρόγραμμα - θα λάβουν χώρα:
  • την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 10.00 πμ στα 1ο-14ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου
  • τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 10.00 πμ στα 2ο-3ο Δημοτικά Σχολεία Ελευθερίου Κορδελιού

            Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα οφέλη των δέντρων και τη ζωτική σημασία του πρασίνου στις πόλεις, θα φιλοτεχνήσουν και θα εκθέσουν τα ατομικά καλλιτεχνικά τους έργα και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες για τα δέντρα που θα μεγαλώσουν στη σχολική τους αυλή, συλλέγοντας πληροφορίες για τα είδη που θα φυτευτούν και τη φροντίδα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Στη συνέχεια θα αναλάβουν δράση, μεταμορφώνοντας το χώρο με τη φύτευση δέντρων στη σχολική τους αυλή και θα λάβουν μέρος στο βιωματικό παιχνίδι «Βρες το δέντρο σου».

            Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος εντάσσονται στο έργο ''Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού'' που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, ως στάση ζωής για την προστασία και τη φροντίδα του φυσικού οικοσυστήματος.

Image

Τελευταία Νέα

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου επιβραβεύει τους "πρωταθλητές" της ανακύκλωσης τηγανέλαιων

01-07-2021

Με τη βράβευση του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, το οποίο συνέλεξε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανελαίων από όλα τα σχολεία του Δήμου, συνεχίζεται το πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης...

Διαβάστε το

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών για την Ημέρα Περιβάλλοντος

14-06-2021

Ημέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έρχεται να αναδείξει τη σημασία της συμμετοχής και της κινητοποίησης μικρών και μεγάλων στον αγώνα για την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος του πλανήτη...

Διαβάστε το

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση δεντροφύτευσης για την Ημέρα Δασοπονίας

05-06-2021

Το δικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης και συστράτευσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη, έστειλε σήμερα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, διοργανώνοντας - δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος...

Διαβάστε το
0

Εθελοντές

0

Δράσεις

0

Συμμετοχές σε δράσεις

0

Υποστηρικτές

0

Στειρωμένα Αδέσποτα

0

Υιοθετημένα Αδέσποτα

0

Τόνοι Ανακυκλωμένων Συσκευασιών 2020

0

Τόνοι Γυαλιού που Ανακυκλώθηκε 2020

0

Τόνοι Τηγανέλαιων που συλλέχθηκαν

0

Κάδοι κομποστοποίησης που παραχωρήθηκαν σε δημότες

Χρήσιμα Links

Image
Image
Image
Image
Image
Image